Dacă vrei să duci fotografiile de pe Instagram la un nou nivel, trebuie să știi câteva trucuri care îți vor aduce mulți Followeri și multe inimioare cu care să te lauzi prietenilor din gașca ta.

Nu este o știință, ci mai mult un feeling, așa că ne-am gândit să-ți spunem care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când faci fotografii pentru social media, în special pentru Instagram.

 1. Plănuiește din timp, gândește-te despre ce vrei să fie feed-ul tău!

Înainte de a face orice, trebuie să te gândești cum stau lucrurile în viața ta și ce vrei să împărtășești cu persoanele care te urmăresc. Întâi trebuie să-ți selectezi conținutul.

 1. Nu te mai gândi la Like-uri!

Rămâi calmă, observă și găsește ceva ce îți place. Nu te gândi la fotografiile care ar plăcea comunității de Instagram sau la ce imagini primesc cele mai multe Like-uri. Vei ajunge să faci fotografii obișnuite, chiar dacă talentul tău poate fi altul.

 1. Folosește lumina naturală!

Înainte de toate, lumina este cheia. Niciun program de editare nu va salva o imagine care este realizată într-o lumină proastă. Lumina naturală arată perfect în fotografii.

 1. Folosește-ți ochii înainte de a-ți folosi smartphone-ul!

Înainte de a face 100 de fotografii pentru a decide apoi care este cea mai bună, ia-ți un moment pentru a privi. Folosește-ți ochii pentru a încadra imaginea, observă ce se întâmplă în jurul tău și privește totul într-o nouă lumină. Poate vei avea nevoie apoi doar de o singură încercare.

 1. Atrage atenția în puncte de interes!

O imagine bună are un punct de interest clar, fie că acesta este o persoană din fundal sau un peisaj cu linii și contururi care atrag atenția. Imaginile excepționale au mai multe puncte de interes fără a fi obositoare sau aglomerate.

 1. Fii atentă să surprinzi momente!

Creează fotografii ale unor momente WOW, cu focus pe subiectul pe care îl imortalizezi. Imaginile pline de emoții sunt cele care primesc cele mai multe Like-uri.

 1. Caută culori puternice, forme și linii!

O imagine perfectă pentru Instagram trebuie să aibă culori puternice, forme definite și linii. Dacă este nevoie, apropie-te de subiect pentru a obține cadrul pe care ți-l dorești. Și nu uita de emoție.

 1. Folosește aplicații pentru a crea efectele dorite!

Dacă îți dorești un efect de expunere prelungită, descarcă o aplicație care face acest lucru. CortexCam, Slow Shutter Cam și AverageCam Pro sunt doar trei dintre aplicațiile care te ajută mult.

 1. Profită de modul „burst” al smartphone-ului!

Pentru a „îngheța” o mișcare, folosește întotdeauna modul „burst”, care realizează o rafală de fotografii într-un timp foarte scurt.

 1. Fotografiază din unghiuri diferite!

Încearcă să vezi cum ar arăta imaginea ta din perspective diferite. Poate că unghiul pe care l-ai ales inițial nu este cel mai potrivit și poți rata imaginea vieții tale.

 1. Nu te feri de vremea rea!

Cele mai bune fotografii se fac atunci când plouă, ninge sau e ceață.

 1. Caută bălțile după ploaie!

Reflexiile din bălți se pot transforma în fotografii WOW pe care le poți folosi oricând pe Instagram.

 1. Spațiile albe dau un aer chic!

Atunci când fotografiezi persoane, încearcă să găsești un zid alb în fața căruia să faci asta. Folosește o fereastră albă sau o ușă albă. Un background alb face minuni pentru fotografiile tale.

 1. Nu uita să folosești și modul Portret din Instagram!

Amintește-ți că Instagram îți permite să încarci acum și fotografii portret sau landscape, așa că nu îți limita imaginile încercând să le publici într-o formă pătrată.

 1. Folosește lumina și razele soarelui în avantajul tău!

Găsește locuri luminate superb și realizează cele mai tari fotografii jucându-te cu lumina.

 1. Păstrează editările simple!

Câteodată, fotografiile editate în exces nu atrag. Alege să păstrezi cât mai multe elemente din imaginea inițială și să faci doar corecțiile de culoare.

 1. Exersează mereu!

Cheia succesului este repetiția. Fotografiază mereu, din unghiuri diferite, cu lumini diferite și cadre diferite.

 1. Alege calitatea, nu cantitatea!

Nimeni nu își dorește să vadă în Feed-ul de Instagram 10 fotografii proaste. Gândește-te mereu care este cea mai bună imagine a ta și postează-o pe aceea.

 1. Păstrează consistența în Feed!

Uită-te mereu la cum arată profilul tău de Instagram. Este bine să ai o imagine unitară. Este mult mai plăcută la ochi și atrage mai multe Like-uri.

 1. Cele mai bune texte îți fac Followerii să interacționeze cu tine!

Invită-ți prietenii să comenteze sau să interacționeze cu imaginea ta folosind texte catchy. Nu uita niciodată de hashtag-uri.

 Aruncă o privire și pe profilul nostru de Instagram și dă-ne un Follow! 😀 Promitem să dăm Follow Back. 😀

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *